Universitat Autònoma de Barcelona:
“Saben aquel que diu…Érase para siempre Eugenio”
Molts vilatans, estudiants de la facultat de comunicació de la UAB, van poder gaudir de la presentació del llibre “Saben aquel que diu...Érase para siempre Eugenio”. Es tracta d’un homenatge que Favio Tropea ha volgut fer al seu pare.
Dimecres 5 d' octubre es va presentar, a la Universitat Autònoma de Barcelona, (UAB), el llibre “Saben aquel que diu…Érase para siempre Eugenio”. L’acte es va realitzar a les 12:20 a l’Aula Magna de la Facultat de Comunicació de la UAB i l’accés era lliure fins omplir l'aforament.
La presentació va comptar amb les intervencions de Gerard Jofra (idea original del projecte i fill d’Eugeni), Mar Deus (coordinadora del projecte i directora d’ EmedeEme) i Fabio Tropea (autor de textos y professor de la UAB). L’esdeveniment va culminar amb una actuació de Reugenio.
Cadascú dels tres invitats, va contar la seva pròpia vivència. Va començar Mar Deus; va dir que un dia, de sobte, el Gerard se li va presentar al seu despatx. Li va comentar la seva proposta de realitzar un llibre i li va demanar la seva col·laboració. Ella va afirmar que va acceptar, tot i que sense saber ben bé quina aportació podria fer ella en el projecte si el seu ofici era ser psicòloga de marketing i no escriptora. Però la seva ajuda era primordial, ja que per a fer aquesta tasca, els hi faria falta la seva autenticitat i la seva capacitat per captar les emocions. Mar, a la presentació, va confessar, que no tant sols va ser un gran repte pel tema de coordinació amb l’editor i tot el gran personal que feia falta, sinó que també per a ella, va ser un gran èxit, el fet de poder conèixer a un Eugeni més enllà de les pantalles, és a dir, en un àmbit més personal. <<Eugeni és una marca, es podria fer un tractat de comunicació>>.
Seguidament, va relatar el seu testimoni, Fabio Tropea. Va assegurar, que al principi no s’ho podia acabar de creure. Es va plantejar la possibilitat de negar-se davant aquesta oportunitat, ja que considerava que ell no s’assemblava en res a l’Eugeni. Ell tant sols el coneixia, d’haver-lo vist per Barcelona i per televisió.
Estava molt orgullós del producte aconseguit, ja que mai s’hagués pogut arribar a imaginar que <<coneixeria més a l’ Eugeni, que al seu propi pare>>.
A més a més d’ explicar la seva vivència, va llegir un petit fragment del llibre, concretament el paràgraf del llibre on es descrivia a l’ Eugeni, tan físicament com psíquicament.
Finalment, va intervenir potser la peça més clau d’aquest projecte, Gerard Jofra. <<el meu pare explicava acudits d’una forma innovadora>>. Va agrair la col·laboració de la UAB, per donar-li l’oportunitat de presentar aquest llibre a un públic estudiantil. Es precisament el tipus de públic que ell volia; per aquest motiu, la seva eina de difusió ha estat el facebook i el tweeter. També va nombrar totes les persones que han col·laborat en aquest projecte, entre elles coneguts com Risto Mejide i Jordi Pujol.
Gerard va posar tota la discografia del seu pare Eugenio a una web gratis, a pesar de la quantitat de propostes que se li van oferir.
El seu pare va morir amb 58 anys. Des que va morir creia que li havia de fer un tribut preò no sabia el què. Ell volia fer un llibre però era conscient que es necessitava molt darrera, tot i que amb una gran tasca col·laborativa es va dur a terme. Ell no va escriure el llibre, per assegurar-se que li agradés al públic, però si que va dirigir el projecte.
No tant sols és un honor al seu pare, sinó també a la seva mare que va morir quan ell tenia 11 anys.
Tots tres van coincidir en que aquest projecte ha estat com un embaràs << ha sido como una gestación hasta que ha parido el libro>>. La dificultat del llibre ha estat la gran distancia que hi havia entre la vivència de Gerard i el relat.
També la presentació va oferir un torn de preguntes, on els estudiants van poder resoldre els seus dubtes.
A la sortida de la conferència hi havia la possibilitat de comprar el llibre a un preu més baix que el preu establert, per tractar-se d’estudiants. També s’oferia l’espectacle de Reugenio al Teatre de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per 10 euros.
Dilluns, 10 d’octubre, de 2011
Ares Amat Torruella
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada