El motiu d'aquest blog es mostrar el rostre ocult de l'estudiant, és a dir, el dia dia d'aquests fora de l'àmbit escolar (partits de futbol, festes universitàries,esdeveniments importants...)

Em centraré en els estudiants de la UAB que resideixen a la vila universitària.
Ja han arribat... les cabres boges vilatanes en acció!

diumenge, 2 d’octubre del 2011

La Mercè ja arriba

Barcelona:


Per fi van arribar les esperades festes per a tants barcelonins: les festes de la Mercè. Com cada any, més de 1.100.000 van envair els carrers barcelonins.

Les activitats van començar el 18 de setembre, tot i que els dies més accentuats van ser a partir de la nit del 22, i van finalitzar el diumenge 25. Les festes van enllestir a l’avinguda de Maria Cristina de Barcelona amb l’espectacle dels correfoc i amb el piromusical; es va prestar una especial atenció a les columnes de Puig i Cadafalch que coronen les fonts de Montjuïc.

Milers d’estudiants van envair, no tant sols els carrers barcelonins, sinó també les xarxes de metro. El trajecte destacat, segons els vilatans, va ser la línia 4, que et conduïa des de la parada d’ Urquinaona fins al Fòrum; allà es trobava tot l’enrenou.
També cal destacar la tasca profitosa que l’ajuntament va fer, en quant als mitjans de transport: van reforçar les línies de bus i metro, endemés de confeccionar noves rutes, per tal de poder facilitar l’assistència a les diferents activitats que Barcelona oferia.

A més a més, també destacar el paper de les brigades policials, o més ben dit, totes aquelles persones que van vetllar per la seguretat, tant dins els recintes com fora. Tot i que això va provocar algun que altre cabreig entre els vilatans, ja que molts van ser multats per orinar a indrets públics i molts altres, perquè per a poder a accedir a algun tipus d’esdeveniment, van haver de tirar tota la beguda alcohòlica que duien.

A tot això afegir, la gran quantitat de carrers que van estar tallats durant els dies fixats de les festes, endemés de la gran quantitat de brossa que es va despendre en ells. Per aquest motiu, el personal de neteja era la imatge destacada de cada albada. 

Les activitats més tradicionals de la Mercè, van ser, com any rere any, un sumari de la cultura popular de tot Catalunya. Hi va aparèixer la sardana gironina, els castells i els diables del camp de Tarragona... A més a més, també van destacar les diverses danses que es van fer, totes elles d’indrets diferents, però amb una cosa en comú: totes elles son vigents en tota la geografia catalana. Tot i així, la gran particularitat barcelonina va ser les cercaviles, entroncades amb les lluïdes processons que fa segles se celebraven amb motiu del Corpus. Cal destacar, que enguany, ha estat el primer any que les cercaviles han comptat amb colles de castellers, gràcies a les quals s’ha pogut recuperar l’aire i festiu i teatral amb què van néixer aquests espectacles.

L’origen de la Mercè i més informació sobre aquesta festa barcelonina, la podreu trobar als enllaços que es poden veure a continuació:


Diumenge, 25 de setembre de 2011
Ares Amat Torruella


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada