El motiu d'aquest blog es mostrar el rostre ocult de l'estudiant, és a dir, el dia dia d'aquests fora de l'àmbit escolar (partits de futbol, festes universitàries,esdeveniments importants...)

Em centraré en els estudiants de la UAB que resideixen a la vila universitària.
Ja han arribat... les cabres boges vilatanes en acció!

divendres, 11 de novembre del 2011

Festes universitàries:
ELS ESTUDIANTS MANTENEN VIVA LA FESTA MAJOR DE LA UAB
Es va celebrar a pesar de les oposicions del Rectorat

Ahir, dijous 10 de novembre, milers d’alumnes de la Universitat Autònoma de Barcelona van celebrar la Festa Major de la UAB, dijous 10 de novembre, encara que el Rectorat l’ havia prohibit per motius econòmics i per ‘greus riscos de seguretat, salut i sostenibilitat’. Molts estudiants mitjançant xarxes socials, es van manifestar en contra d’aquesta prohibició, acusant a la Universitat de deixar morir una festa que porta 20 anys celebrant-se. 

 Els estudiants van començar a muntar les parades de menjar i beguda, i a preparar els escenaris pels concerts, ajudant-se de grups electrògens, al migdia. Totes les activitats i els concerts  es van dur a terme sense cap incident. Per la nit, es va tenir que reforçar la seguretat a l’estació de Ferrocarrils, ja que cada cop arribava més estudiants.

Els responsables de la Universitat, des d’un principi, ja van deixar clar que la festa, tot i que sempre ha estat oficial, enguany no ho es. Tot i això,  van descartar intervenir per evitar-la.  La rectora de la UAB, Ana Ripoll, va advertir que en cas que la festa seguís a terme, els estudiants eren els responsables de tot el que succeís, ja que ells no se’n feien càrrec. 

Segons Laura Sánchez, la portaveu de l’organització de la Festa Major UAB, els responsables de la Universitat es van dedicar a trucar als distribuïdors de begudes, amenaçant-los que farien tot el possible per no deixar entrar als camions. També la rectora, segons els estudiants, va dir que  pensava prendre represàlies individuals. El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha denunciat aquest fet. 


Els estudiants han afirmat que a pesar de l’ intent del Rectorat no els va faltar alcohol, i que la festa va ser un èxit. La pàgina del facebook que van crear va facilitar la tasca de difusió als organitzadors. Els protagonistes de la festa han declarat que no deixaran que desaparegui una de les festes més mítiques de Barcelona, que recull l’esperit universitari de comunitat. Gairebé tots els vilatans van gaudir de la celebració. 
Divendres, 11 de novembre de 2011
Ares Amat Torruella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada