40è aniversari de la Facultat
El Gabinet va realitzar una segona taula de debat per a la jornada sobre “Periodisme i Violència a Mèxic”
L'acte, gratuït i obert a tot el públic, es va transmetre de manera On-line
Ahir es va realitzar la segona part de la jornada de 'Periodisme i Violència a Mèxic'. La conferència es va fer a la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a les 16h. En aquest acte va participar Alejandro Vélez, encarregat d'una secció de l'associació 'La nostra aparent Rendició', Beatriz PATRAC, membre del MCMB i Albert Torras, vicepresident de l'Associació Cultural Mexicà Catalana. Molts vilatans van assistir a l'acte.
En aquesta segona taula es va parlar de les accions de la societat civil nacional i internacional contra la violència a Mèxic i del paper de les Xarxes Socials. Segons els membres, una de les organitzacions més destacades que lluiten per la reconstrucció pacífica de Mèxic és la liderada per Alejandro. Al final, va intervenir des de Mèxic per via Twitter, Frank Estrada, Productor i Assessor d'Estratègies de Màrqueting Online.
Segons Alejandro, aquests moviments espontanis de la societat civil neixen perquè l'estat mexicà no està cobrint amb les seves responsabilitats. Segons ell, la violència a Mèxic és el resultat de dècades de corrupció, de pobresa, d'una política equivocada, d'una política militaritzada i de la guerra contra les drogues, la guerra de major impacte polític que s'està establint a Mèxic causada pel narcotràfic.
Beatriz va realçar la importància de les xarxes socials. Segons ella els ha permès articular com a grup de treball i han pogut fer difusió del que van fent al moviment. També ha afirmat que a través del bloc han pogut organitzar debats i aportar material per a reflexionar sobre algun tema, perquè el moviment no es tractés només de marxes en resposta als ecos del que està succeint a Mèxic
Possibles solucions davant del problema
Albert Torras creu que el futur d'aquest país és un sistema educatiu que viu segrestat pels sindicats i que no s'està educant bé a les noves generacions. Ell pensa que cal un consens nacional, un debat que sigui efectiu i una neteja interna. A més, Torras proposa que els periodistes segueixin treballant informant i que la societat civil participi en accions directes generant opinió.
Dimarts, 29 de novembre de 2011
Ares Amat Torruella
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada